Bananenbrood

Vanaf nu ben je blij als de bananen door te lang liggen of laten vallen bruin kleuren. Deze zijn namelijk uitstekend geschikt om mee te bakken. Dit bananenbrood zou je ook bananencake kunnen noemen, het is lekker bij ontbijt of lunch, maar zeker ook tussendoor! Dit recept bevat geen suiker of boter, maar is wel vol van smaak. Je hebt er weinig voor nodig en het is ook nog eens in no-time klaar!

Bananenbrood voor ontbijt, lunch of tussendoor, 5 minuten voorbereiden, daarna in de airfryer of oven bakken



















Ingrediënten: 

  • 3 eieren
  • 100 gram speltmeel
  • 4 flinke bananen, zo rijp mogelijk
  • Een beetje boter om een springvorm in te vetten
  • Voor de variatie kun je er nog van alles naar smaak aan toevoegen, denk aan geraspte kokos, noten, rozijnen, cranberry's, gember(poeder), kaneel, cacaopoeder....

Bereiden:

  1. Klop de eieren in een beslagkom m.b.v. een garde door elkaar.
  2. Klop het meel erdoor.
  3. Schil de bananen, snijd ze in een paar stukken en meng ze door het beslag. Roer er eventueel nog extra ingrediënten door. 
  4. Vet een springvorm in met een beetje boter. Giet daarna het beslag er in. Daarna bakken in de airfryer of oven. Airfryer: 160 graden celsius, 2 minuten voorverwarmen, 16 minuten bakken. In een voorverwarmde oven duurt het ongeveer 35-40 minuten.
  5. Warm of koud serveren. Eet smakelijk! Ook lekker met een beetje jam.