Paddenstoelensoep
Voorgerecht voor 4 personen, vegetarisch, 30 minuten
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNiB2kHVNd7yr0G7ULR7VAYngsxWJ2cJ29jzR4oqRVBC0ajE1w1vZuphnu4QIi4IDdN-2cs03nNjdT_jnchf9Rm4urPSUE8i1qoED89J9q5rrSzYoGWriW2_Mf37ILpCAGPvA2I__wasdf/s1600/20140412_122850+blog+pan.jpg) |
De soep is in de maak. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiumvfbcsT-xMzvCwKpnempwm4UW9l-SpGGyeZJT0KcUFs7nXrQfDvH5kR3gk9_WybcDNhRHYRsZWVlaiRmcpGLUvr0j7LDJfkp4yGWyKp39_6SSWQeYWjeiMyaYSN8KgJ5PgBHS8t-uo3F/s1600/20140412_125304+blog.jpg) |
Eet smakelijk! |
Ingrediënten:
- 800 ml bouillon (zie basisrecepten)
- 200 gram verschillende soorten paddenstoelen, bijvoorbeeld een bakje paddenstoelenmelange (=kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen)
- 1 uitje
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel tijm
- 45 gram boter
- 40 gram bloem
- zout en peper
- eventueel een beetje kookroom, slagroom of sojaroom
Bereiden:
- Snipper de ui. Verhit een klontje van de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui met een snufje zout 5 minuten op vrij zacht vuur.
- Maak ondertussen de paddenstoelen schoon met een borsteltje en snijd ze allemaal in plakjes.
- Snijd de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
- Voeg de paddenstoelen toe aan de gefruite ui en bak 2 minuten op matig vuur mee. Voeg dan ook de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de rest van de boter toe. Zodra deze is gesmolten, zet je het vuur helemaal zacht en voeg je lepel voor lepel de bloem toe, waarbij je ondertussen met een garde goed blijft roeren. Je krijgt nu een roux, laat deze nog een paar minuten al roerend garen.
- Voeg met behulp van een soeplepel de eerder gemaakte bouillon toe. Het is belangrijk om dit met kleine scheppen tegelijk te doen en steeds goed met een garde te roeren. Zo krijgen klontjes geen kans!
- Na het toevoegen van alle bouillon, de soep aan de kook brengen en de tijm en peper naar smaak toevoegen. Laat nog vijf minuten doorkoken. Je kunt de soep zo serveren. Je kunt ook met een staafmixer de soep deels of helemaal pureren. De soep is dan meer gebonden. De soep op de foto is deels gepureerd. Voeg desgewenst een scheut room toe. Eet smakelijk!