Hoofdgerecht voor 2 personen, vegetarisch, 25 minuten.
![]() |
Rijst met kruidige tomaten-aubergine saus en gebakken ei, geserveerd met sambal badjak, atjar tjampoer en seroendeng |
Ingrediënten:
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten
- 1 aubergine
- 1 eetlepel kerriepoeder *
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 theelepels sambal badjak *
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eieren
- beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar
Bereiden:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper ondertussen een ui en fruit deze in een wok of hapjespan minimaal 5 minuten in een beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar op zacht vuur.
- Was ondertussen de aubergine en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm.
- Voeg het kerriepoeder en kaneelpoeder toe aan de gefruite ui, bak 1 minuut mee en voeg daarna de aubergineblokjes toe. Zet het vuur iets hoger en bak alles een paar minuten.
- Voeg daarna de tomaten, de sambal en de ketjap toe. Breng aan de kook en laat daarna 10-15 minuten pruttelen.
- Bak ondertussen de eieren en giet de gare rijst af.
- Serveer de rijst met de saus en het ei en serveer er voor de liefhebbers atjar tjampoer, seroendeng en sambal bij. Eet smakelijk!
Weetjes:
- * Dit gerecht maak je gemakkelijk meer of minder pittig en kruidig door meer of minder kerriepoeder en sambal te gebruiken.
- Kerriepoeder is een mengsel van kruiden, zoals gember, koriander, kurkuma, komijn en peper.
- Aubergines bevatten veel vezels.