Paksoi en prei in kokosmelk

Voor 4 personen, hoofdgerecht (geserveerd met mie of rijst en omelet), vegetarisch, 20 minuten


Paksoi en prei in kokosmelk,
geserveerd met mie, omelet en seroendeng













Ingrediënten:

  • 1 struik paksoi
  • 1 flinke prei
  • 500 ml kokosmelk (zonder toevoegingen, bijvoorbeeld van Go Tan)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar
  • eventueel een beetje bloem of meel

Bereiden:

  1. Snijd de prei in ringen en was en droog deze goed. 
  2. Verhit een beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar en roerbak hierin de prei op matig vuur. 
  3. Snijd ondertussen de paksoi: de stelen (wit) in reepjes van 1 cm breed; de bladeren (groen) in repen van ongeveer 3 cm. Goed wassen en drogen.
  4. Voeg de witte reepjes van de paksoi aan de prei toe. Bak twee minuten mee en voeg dan de groene repen toe, evenals de kokosmelk en de kerriepoeder. Breng het geheel aan de kook en laat daarna nog even pruttelen. Desgewenst kun je de saus iets indikken door er wat bloem of meel doorheen te roeren.
  5. Lekker met rijst of mie, een omelet en bestrooid met seroendeng. Eet smakelijk!