Volkoren ravioli met aubergine

Voor twee tot drie personen, hoofdgerecht, vegetarisch, 20 minuten
















Ingrediënten: 

  • volkoren ravioli met spinazie en ricotta, uit de koeling (250 gram)
  • 1 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes
  • 1 prei
  • 1 aubergine
  • 1/2 bakje champignons
  • parmezaanse kaas
  • diverse gedroogde kruiden, totaal ongeveer 4 eetlepels, bijvoorbeeld basilicum, marjolein en oregano
  • peper en zout
  • beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar
  • eventueel een paar eetlepels crème fraîche 

Bereiden:

  1. Snijd en was de prei en maak deze goed droog. Verhit een beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar in een hapjespan of wok en roerbak hierin de prei een paar minuten op matig vuur.
  2. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en de champignons in kwarten. Voeg ze toe aan de prei en bak een paar minuten al omscheppend mee. 
  3. Breng ondertussen water met een snufje zout aan de kook voor de ravioli. Kook daarna de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. 
  4. Voeg ondertussen de tomaten toe aan de groenten en voeg de kruiden toe. Breng aan de kook en laat daarna zachtjes pruttelen.  
  5. Breng de saus op smaak met peper naar smaak en eventueel crème fraîche, dit maakt de saus iets romiger. 
  6. Serveer de ravioli met de saus en parmezaanse kaas. Eet smakelijk!