Snelle zomerse maaltijdsalade

Hoofdgerecht voor 2-3 personen, vegetarisch, 20 minuten
















Ingrediënten:


  • 650 gram krieltjes (foto: aardappelvariatie, mix van rood- en blankschillige aardappelen)
  • 100 gram sla, bijvoorbeeld veldsla, gewassen
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 400 gram artisjokharten, in blik
  • halve komkommer
  • 75 gram feta
  • 75 gram cashewnoten
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • peper (vier kleuren uit de molen)
  • snufje zout

Bereiden:

  1. Was de krieltjes. Snijd ze in tweeën of vieren en kook ze met een snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  2. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken, halveer de gewassen kerstomaatjes, schil en snijd de komkommer in partjes en snijd de feta in blokjes. 
  3. Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en peper. 
  4. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Doe ze in een grote schaal en schenk de dressing er over. Voeg de groenten, de noten en de pitten toe en hussel goed. Garneer met de feta. Eet smakelijk!