Stamppot met gegrilde courgette en wortel

Hoofdgerecht voor 3-4 personen, vegetarisch, 35 minuten


















Ingrediënten:

  • 1,25 kg aardappelen
  • 300 gram zoete aardappel
  • 1/2 courgette
  • 400 gram wortel (op de foto: witte en paarse wortel - vergeten groentes - maar oranje wortels zijn ook prima)
  • restje kaas in kleine blokjes
  • 100 gram walnoten
  • olijfolie
  • mosterd
  • peper en zout 

Bereiden:

  1. Schil en was de aardappelen, snijd ze in een paar stukken en kook ze in water met een snufje zout gaar in ongeveer 15 minuten. 
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 x 2 cm. 
  3. Schil de wortels met een dunschiller, snijd ze in stukjes van 2 cm lang en was ze samen met de zoete aardappel. 
  4. Kook de zoete aardappel en de wortelen in water met een snufje zout gaar in ongeveer 10 minuten.
  5. Was ondertussen de courgette en snijd in plakjes van 0,5 cm dik. 
  6. Verhit een grillpan, smeer de plakjes courgette in met olijfolie (bijvoorbeeld m.b.v. een bakkwastje) en gril ze een paar minuten. Omdraaien en weer een paar minuten grillen. Daarna uit de grillpan halen en elk plakje in tweeën of vieren snijden. 
  7. Als de aardappelen gaar zijn, deze afgieten. Fijnstampen met een scheutje olijfolie. De kaas en mosterd en peper naar smaak toevoegen en even laten staan, zodat de kaas een beetje smelt. Daarna goed stampen.  
  8. Als de wortelen en zoete aardappel gaar zijn, deze afgieten, maar een bodempje kookvocht laten zitten. Groenten met bodempje vocht toevoegen aan de aardappelen en nogmaals stampen. Daarna de courgette erdoor roeren.    
  9. Garneer de stamppot met walnoten. Eet smakelijk!