Eiersalade

Dit is smullen: een salade van verse eieren, met sla en tuinkers! Lekker op brood, beschuit(bollen) of crackers!

voor 2-3 personen, lunchgerecht, vegetarisch, 10 minuten
















Ingrediënten:

  • 5 biologische eieren
  • 1-2 eetlepels crème fraîche
  • 1-2 eetlepels mayonaise of olijfonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • een handje tuinkers
  • een paar blaadjes sla naar keus, bijvoorbeeld kropsla of rode bladsla
  • peper en een snufje zout

Bereiden:

  1. Doe de eieren in een pannetje met koud water, breng het water aan de kook en kook de eieren in vijf minuten halfzacht.
  2. Was en droog ondertussen de tuinkers en de sla. 
  3. Laat de eieren onder stromend koud water schrikken en pel ze. 
  4. Halveer de eieren, haal de dooiers eruit en snijd het eiwit fijn. Roer de dooiers, de crème fraîche, de mayonaise/olijfonaise en de mosterd door elkaar en voeg daarna het eiwit toe. 
  5. Voeg de tuinkers toe en breng op smaak met de kerrie, peper en een snufje zout.
  6. Beleg brood/crackers/beschuit(boll)en met de sla en daarop de eiersalade. Eet smakelijk!