Dit is smullen: een salade van verse eieren, met sla en tuinkers! Lekker op brood, beschuit(bollen) of crackers!
voor 2-3 personen, lunchgerecht, vegetarisch, 10 minuten
Ingrediënten:
- 5 biologische eieren
- 1-2 eetlepels crème fraîche
- 1-2 eetlepels mayonaise of olijfonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel kerriepoeder
- een handje tuinkers
- een paar blaadjes sla naar keus, bijvoorbeeld kropsla of rode bladsla
- peper en een snufje zout
Bereiden:
- Doe de eieren in een pannetje met koud water, breng het water aan de kook en kook de eieren in vijf minuten halfzacht.
- Was en droog ondertussen de tuinkers en de sla.
- Laat de eieren onder stromend koud water schrikken en pel ze.
- Halveer de eieren, haal de dooiers eruit en snijd het eiwit fijn. Roer de dooiers, de crème fraîche, de mayonaise/olijfonaise en de mosterd door elkaar en voeg daarna het eiwit toe.
- Voeg de tuinkers toe en breng op smaak met de kerrie, peper en een snufje zout.
- Beleg brood/crackers/beschuit(boll)en met de sla en daarop de eiersalade. Eet smakelijk!