Hartige taart, vegetarisch, 30 minuten voorbereiden, 30 minuten bakken
Dit is één van mijn favoriete hartige taarten. En niet alleen in de herfst hoor! Test 'm ook!
Ingrediënten:
Voor de bodem:
beetje olie
beetje meel
5-6 plakjes bladerdeeg
Voor de vulling:
25 gram
boter
1 ui
3 stengels
bleekselderij
250 gram
kastanjechampignons
150 gram
oesterzwammen
100 gram
walnoten, gekakt
3 eieren
150 gram
roomkaas met knoflook (bijv. Boursin)
50 gram kaas,
geraspt
peper
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Laat het bladerdeeg in losse plakken in 10 minuten redelijk ontdooien.
- Vet ondertussen een taart- of springvorm (ongeveer 26 cm) in met een beetje olie en bestrooi deze licht met wat meel.
- Snipper de ui. Fruit deze in de boter in een ruime koekenpan.
- Was en snijd de bleekselderij in dunne plakjes en voeg deze toe aan de pan. Af en toe roeren.
- Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Druk goed aan bij de randen.
- Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Snijd de paddenstoelen in plakjes en stukjes. Voeg toe aan de pan en laat ui, bleekselderij en paddenstoelen licht kleuren.
- Klopt ondertussen in een ruime schaal de eieren los met de roomkaas en peper naar smaak. Voeg de walnoten, alles uit de koekenpan en de walnoten toe.
- Giet nu alles op de bodem van de taart en bestrooi met de kaas.
- Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin. Eet smakelijk!