Maaltijdsalade in groen-geel-blauw
2 personen, vegetarisch, 20 minuten
Ingrediënten:
- 700 gram krieltjes met schil
- 150 gram spinazie, gewassen
- 200 gram groene asperges (diepvries)
- 40 gram blauwe kaas
- 4 eetlepels zonnebloempitten
- 4 eetlepels pompoenpitten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1/2 eetlepel mosterd
- peper (vier kleuren uit de molen)
Bereiden:
- Spoel de krieltjes af met water en boen indien nodig (bijvoorbeeld m.b.v. een schoon schuursponsje). Snijd ze doormidden en kook ze in water met een snufje zout tot ze gaar zijn (afhankelijk van de grootte circa 5-10 minuten).
- Kook ondertussen de asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ook al vast de blauwe kaas in blokjes van 1 bij 1 cm.
- En maak in een klein kommetje of beker de dressing van de peper (naar smaak), olijfolie, witte wijnazijn en de mosterd. Goed roeren!
- Giet de aardappelen af als ze gaar zijn. Doe ze in een grote schaal boven op de spinazie. Voeg de blauwe kaas toe, de helft van de asperges en twee derde deel van de pitten. Schenk de dressing er overheen en hussel alles goed door elkaar. Garneer met de asperges en de rest van de pitten. Eet smakelijk!
Weetjes:
- Zaden en noten zijn heel gezond, omdat ze veel vezels, vitaminen en mineralen bevatten.
- Pompoenpitten bevatten veel vitamine E, fosfor, magnesium en ijzer.
- Zonnebloempitten bevatten veel vitamine B en E, koper, magnesium, fosfor en seleen en werken cholesterolverlagend.