Ravioli met zoete aardappel en broccoli
3 personen, hoofdgerecht, vegetarisch, 25 minuten
Ingrediënten:
- 1 bakje ravioli met champignons uit de koeling (250 gram)
- 1 stronk broccoli
- 200 gram zoete aardappel
- 1 (rode) ui
- 2 blikjes tomatenblokjes
- olie, peper en zout, 2 eetlepels gedroogde oregano, 2 eetlepels gedroogde basilicum
- stukje Parmezaanse kaas, minimaal 50 gram
- 6 eetlepels zonnebloempitten
Bereiden:
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, halveer grote roosjes en was ze. Doe ze in een pan met een snufje zout, zorg dat de broccoli net onder water staat, breng aan de kook en kook 3 minuten.
- Snipper ondertussen de ui en fruit in olie met een snufje zout vijf minuten op vrij zacht vuur in een pan met dikke bodem.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Deze toevoegen als de 5 minuten om zijn. Na 2 minuten meebakken voeg je de tomatenblokjes toe met vers gemalen peper, oregano en basilicum. Zet het vuur even hoger en laat het geheel daarna pruttelen op vrij zacht vuur.
- Kook nu ook de ravioli, volgens aanwijzingen op de verpakking.
- De broccoli na 3 minuten koken toevoegen aan de tomatensaus en mee laten pruttelen.
- Ondertussen de Parmezaanse kaas raspen.
- Serveer de ravioli met de saus en garneer met Parmezaanse kaas en zonnebloempitten. Eet smakelijk!