Voor 3-4 personen, vegetarisch, (biologisch), 25 minuten

Ingrediënten:
bij voorkeur alles biologisch:
- 1 kg aardappelen
- 1 kg witlof
- 1/2 bakje tuinkers
- 2 theelepels mosterd
- scheutje (slag)room
- 50 gram blauwe kaas
- 50 gram gemengde noten (bijvoorbeeld hazelnoten en amandelen)
- 4 eetlepels zonnebloempitten
- olie/boter/bak en braad vloeibaar
- peper en zout
Bereiden:
- Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze met een snufje zout aan de kook. Laat op zacht vuur koken tot ze gaar zijn.
- Snijd ondertussen de blauwe kaas in kleine blokjes. Was de tuinkers voorzichtig en laat deze goed uitlekken.
- Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden, verwijder de harde kern, snijd in reepjes en was ze. Goed laten uitlekken of in de slacentrifuge drogen.
- Verhit een beetje bak en braad vloeibaar, olie of boter in een pan en roerbak de witlof hier vijf minuten in.
- De gare aardappelen afgieten, room en mosterd toevoegen en met een stamper fijn stampen.
- Roer de blauwe kaas, de noten, de witlof, de zonnebloempitten en de tuinkers erdoor. Eet smakelijk!
Weetjes:
- Zaden en noten zijn heel gezond, omdat ze veel vezels, vitaminen en mineralen bevatten.
- Zonnebloempitten bevatten veel vitamine B en E, koper, magnesium, fosfor en seleen en werken cholesterolverlagend.