Spinazie-sla salade met ei

Bijgerecht voor 2-4 personen, vegetarisch, 10 minuten
















Ingrediënten: 

½ krop sla
100 gram gewassen spinazie
2 eieren
een paar augurken
3 eetlepels walnoten
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
peper naar smaak

Bereiden: 

  1. Kook de eieren in een pannetje kokend water tot de gewenste hardheid. 
  2. Scheur ondertussen de slablaadjes tot een prettige grootte, was ze goed en droog ze, bijvoorbeeld met een slacentrifuge. 
  3. Snijd de augurken in plakjes of in de lengte doormidden.
  4. Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en peper. 
  5. Doe de sla met de spinazie in een grote schaal. Schenk de dressing er overheen en voeg de augurken, de helft van de walnoten en de zonnebloempitten toe. Goed husselen. 
  6. Serveren met de gepelde, in kwarten gesneden eieren en de rest van de walnoten. Eet smakelijk!