Bijgerecht voor 2-4 personen, vegetarisch, 10 minuten

Ingrediënten:
½ krop sla100 gram gewassen spinazie
2 eieren
een paar augurken
3 eetlepels walnoten
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
peper naar smaak
Bereiden:
- Kook de eieren in een pannetje kokend water tot de gewenste hardheid.
- Scheur ondertussen de slablaadjes tot een prettige grootte, was ze goed en droog ze, bijvoorbeeld met een slacentrifuge.
- Snijd de augurken in plakjes of in de lengte doormidden.
- Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en peper.
- Doe de sla met de spinazie in een grote schaal. Schenk de dressing er overheen en voeg de augurken, de helft van de walnoten en de zonnebloempitten toe. Goed husselen.
- Serveren met de gepelde, in kwarten gesneden eieren en de rest van de walnoten. Eet smakelijk!