Bijgerecht voor 4 personen,
of met salade hoofdgerecht voor 2-3 personen, vegetarisch 30 minuten.
 |
Tortilla met salade en zelf gemaakte sherrysaus |
Ingredienten:
- 400 gram aardappelen
- 1 flinke ui, in ringen gesneden
- 2 eetlepels gedroogde peterselie
- 6 (biologische) eieren
- 2 tenen knoflook
- peper naar smaak
- beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar *
Bereiden:
- Verhit in een ruime koekenplan de olie, boter of bak en baard vloeibaar en fruit hierin de ui op matig vuur vijf minuten.
- Schil ondertussen de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes van 3 mm dik.
- Voeg de aardappel toe aan de ui als de vijf minuten om zijn. Bak ze gezamenlijk nog 10 minuten al omscheppend.
- Pureer ondertussen m.b.v. een staafmixer de knoflook met de eieren, de peterselie en peper naar smaak.
- Schep de aardappelen en ui even op een bord. Schenk de helft van het eimengsel in de koekenpan, verdeel de ui en aardappel erover en giet de rest van het eimengsel erover. Op zacht vuur, met een deksel op de koekenplan, in ongeveer 10 minuten gaar laten worden. Leg daarna een groot bord op de pan, draai de pan om en laat de tortilla terug in de pan glijden. Nog een paar minuten terug op het vuur zetten. Daarna de tortilla warm of koud serveren. Eet smakelijk! Lekker met sla en sherrysaus.
* Weetjes:
Bak- en braadproducten zijn rijk aan goede onverzadigde vetzuren en er wordt vitamine A en D aan toegevoegd. In olie zit geen vitamine A en D. Daarom is het advies om maximaal 1/3 van het bereidingsvet te gebruiken in de vorm van olie.