Bloemkoolsoep
Voorgerecht voor zes personen,
of lunchgerecht met brood voor vier personen, vegetarisch, 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 tenen knoflook, uit de knoflookpers of heel fijn gesneden
- 1 bloemkool (ongeveer 800 gram)
- 600 ml melk
- 600 ml groentebouillon, zie recept groentebouillon (basis)
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel tijm en 1 eetlepel peterselie
- vers gemalen peper
- vers gemalen nootmuskaat
- beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar
Bereiden:
- Snipper de ui en fruit deze in een beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar 10 minuten op zacht vuur in een flinke pan met dikke bodem.
- Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. De stronk kun je ook gebruiken, snijd deze heel fijn. Was de bloemkool.
- Voeg de uitgelekte bloemkool toe aan de ui. Bak een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon, de melk, het laurierblaadje en de tijm en peterselie toe, zet het vuur hoog en breng aan de kook.
- Laat de soep 15 minuten koken en pureer de soep daarna met een staafmixer. Breng op smaak met verse peper en vers gemalen nootmuskaat. Lekker met Parmezaanse kaas en/of brood met knoflook-kruidenkaas. Eet smakelijk!