Voorgerecht voor 4 personen,
of lunchgerecht met brood voor 2-3 personen, vegetarisch, 30 minuten
![]() |
Gele courgette |
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 tenen knoflook, uit de knoflookpers of heel fijn gesneden
- 2 (biologische) courgettes, geel of groen of van beide één
- 750 ml groentebouillon, zie recept groentebouillon (basis)
- beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar
- 1 theelepel dragon, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel basilicum (allemaal gedroogd)
- peper, olijfolie, citroensap
- eventueel verse basilicum
Bereiden:
- Snipper de ui en fruit deze in een beetje olie, boter of bak en braad vloeibaar 10 minuten op zacht vuur in een flinke pan met dikke bodem.
- Was ondertussen de courgettes en snijd ze in partjes (courgettes eerst in de lengte doormidden snijden, helften weer in de lengte doormidden snijden en dan de vier stukken in partjes van 0,5 cm dik snijden).
- Voeg de knoflook en de courgette toe aan de ui. Bak een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon, dragon, oregano en basilicum toe, zet het vuur hoog en breng aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten koken en pureer de soep daarna met een staafmixer. Breng op smaak met verse peper, een paar eetlepels citroensap en een scheutje olijfolie. Garneer eventueel met verse basilicum. Lekker met Parmezaanse kaas, geraspte kaas of brood met knoflook-kruidenkaas. Eet smakelijk!