Dit ovengerecht vraagt weinig voorbereidingstijd en zit vol smaken, geuren en kleuren.
Voor 4 personen, vegetarisch, voorbereiden: 10 minuten, daarna 30 minuten in de oven
Ingrediënten:
- 1 kg (rode) (kriel)aardappelen
- 1 aubergine
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 50 gram spinazie
- olijfolie
- peper en zout
- 3 eetlepels rozemarijn en 1 eetlepel tijm
- een paar eetlepels balsamicoazijn
- 100 gram pecannoten
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Boen de aardappelen goed schoon, snijd ze in kleine partjes en doe ze in een grote ovenschaal.
- Was de aubergine, snijd in blokjes en roer deze door de aardappelpartjes.
- Snipper een ui, snijd de knoflook fijn en roer beide door de aardappelen en aubergine.
- Schenk er daarna flink olijfolie over en bestrooi met rozemarijn, tijm, peper en zout. Roer goed door en zet het gedurende ongeveer 25-30 minuten in de oven. Schud het ovengerecht tussentijds een paar maal.
- Was en droog ondertussen de spinazie en doe deze in een schaal. Schenk er een paar eetlepels balsamicoazijn over en roer er de pecannoten doorheen.
- Serveer de spinazie en noten op borden en schep er het ovengerecht overheen, of roer de spinazie en noten aan het eind door het ovengerecht. Eet smakelijk!