Aardappelen met aubergine en rozemarijn uit de oven, geserveerd met spinazie en noten

Dit ovengerecht vraagt weinig voorbereidingstijd en zit vol smaken, geuren en kleuren.

Voor 4 personen, vegetarisch, voorbereiden: 10 minuten, daarna 30 minuten in de oven
















Ingrediënten: 

  • 1 kg (rode) (kriel)aardappelen  
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 50 gram spinazie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 3 eetlepels rozemarijn en 1 eetlepel tijm
  • een paar eetlepels balsamicoazijn
  • 100 gram pecannoten

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Boen de aardappelen goed schoon, snijd ze in kleine partjes en doe ze in een grote ovenschaal. 
  2. Was de aubergine, snijd in blokjes en roer deze door de aardappelpartjes.
  3. Snipper een ui, snijd de knoflook fijn en roer beide door de aardappelen en aubergine.
  4. Schenk er daarna flink olijfolie over en bestrooi met rozemarijn, tijm, peper en zout. Roer goed door en zet het gedurende ongeveer 25-30 minuten in de oven. Schud het ovengerecht tussentijds een paar maal.
  5. Was en droog ondertussen de spinazie en doe deze in een schaal. Schenk er een paar eetlepels balsamicoazijn over en roer er de pecannoten doorheen.
  6. Serveer de spinazie en noten op borden en schep er het ovengerecht overheen, of roer de spinazie en noten aan het eind door het ovengerecht. Eet smakelijk!