Mijn eerdere recept van bananenbrood is het meest bekeken recept op deze weblog! Hierbij een variant met 50% kastanjemeel. Extra luchtig en ook heel gezond, voedzaam en zo klaar! Dus...gaan met die banaan!
Bananenbrood voor ontbijt, lunch of tussendoor, 5 minuten voorbereiden, daarna in de airfryer of oven bakken
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihl6x0ox7hIFaSn2wBeAq66QvJFSEOAojWnvG84r1SxOfWo2BXD07Of6MKtW4aVTNG2LgX7CGgRt_C7QWezG7KUQVhfBukdMCZPqAVLwvqyfBFfVsFoGKF4frnGITqGdyd2RyUw1Kaj-LK/s320/20151125_155222.jpg) |
Bananenbrood met kastanjemeel, dadels en kokos |
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 50 gram kastanjemeel en 50 gram volkorenmeel
- 4 flinke bananen, zo rijp mogelijk (of 3 bananen en een stuk of tien fijngesneden dadels)
- Een beetje boter of olie om een springvorm in te vetten
- Voor de variatie kun je er nog van alles naar smaak aan toevoegen, denk aan geraspte kokos, noten, rozijnen, cranberry's, gember(poeder), kaneel, cacaopoeder....
Bereiden:
- Klop de eieren in een beslagkom m.b.v. een garde door elkaar.
- Klop het meel erdoor.
- Schil de bananen, snijd ze in een paar stukken en meng ze door het beslag. Roer er eventueel nog de dadels of andere extra ingrediënten door.
- Vet een springvorm in met een beetje boter of olie. Giet daarna het beslag er in. Daarna bakken in de airfryer of oven. Airfryer: 160 graden celsius, 2 minuten voorverwarmen, 16 minuten bakken. In een voorverwarmde oven duurt het zo'n 35 tot 40 minuten.
- Warm of koud serveren. Eet smakelijk! Ook lekker met een beetje jam of een bolletje ijs.