Bananenbrood (2) van kastanjemeel

Mijn eerdere recept van bananenbrood is het meest bekeken recept op deze weblog! Hierbij een variant met 50% kastanjemeel. Extra luchtig en ook heel gezond, voedzaam en zo klaar! Dus...gaan met die banaan!

Bananenbrood voor ontbijt, lunch of tussendoor, 5 minuten voorbereiden, daarna in de airfryer of oven bakken


Bananenbrood met kastanjemeel, dadels en kokos

Ingrediënten: 

  • 3 eieren
  • 50 gram kastanjemeel en 50 gram volkorenmeel
  • 4 flinke bananen, zo rijp mogelijk (of 3 bananen en een stuk of tien fijngesneden dadels)
  • Een beetje boter of olie om een springvorm in te vetten
  • Voor de variatie kun je er nog van alles naar smaak aan toevoegen, denk aan geraspte kokos, noten, rozijnen, cranberry's, gember(poeder), kaneel, cacaopoeder....

Bereiden:

  1. Klop de eieren in een beslagkom m.b.v. een garde door elkaar.
  2. Klop het meel erdoor.
  3. Schil de bananen, snijd ze in een paar stukken en meng ze door het beslag. Roer er eventueel nog de dadels of andere extra ingrediënten door. 
  4. Vet een springvorm in met een beetje boter of olie. Giet daarna het beslag er in. Daarna bakken in de airfryer of oven. Airfryer: 160 graden celsius, 2 minuten voorverwarmen, 16 minuten bakken. In een voorverwarmde oven duurt het zo'n 35 tot 40 minuten.
  5. Warm of koud serveren. Eet smakelijk! Ook lekker met een beetje jam of een bolletje ijs.