Broodbeleg, vegetarisch/veganistisch, 3 minuten
Een vraag die mij - als vegetariër - vaak gesteld wordt: "Wat eet je dan op brood?"
Soms gevolgd door: "Vooral zoet beleg zeker?"
In werkelijkheid eet ik bijna alleen maar hartig beleg. Hier houd ik van en het zorgt er meteen voor dat je veel groenten en peulvruchten binnenkrijgt. Hiervoor maak ik allerlei spreads.
Of je nou vegetariër, veganist of alles eter bent: spreads zijn heerlijk, gezond en heel makkelijk te maken. In een paar minuten tijd bereid je deze artisjokkenspread.
Ingrediënten:
- 1 blik artisjokharten (uitlekgewicht 240 gram)
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- peper naar smaak, evt. een snufje zout
Keukenbenodigdheden:
staafmixer (of keukenmachine)
Bereiden:
- Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef.
- Doe de artisjokharten in een bak (liefst een wat hoger model, tegen het spatten), voeg de olijfolie en het citroensap toe en maak alles fijn met de staafmixer.
- Roer de basilicum er doorheen en breng op smaak met peper en evt. zout.
- Lekker op brood, crackers etc. Deze spread is in de koelkast een paar dagen houdbaar. Je kunt er ook nog extra groente in plakjes op doen, zoals tomaat, komkommer of radijs. Eet smakelijk!