Hoofdgerecht, vegetarisch/veganistisch, 40 minuten
Dit recept is voor vier personen. Deze curry maak je ook makkelijk voor een grote groep mensen door de hoeveelheden aan te passen. Of vries een deel in voor later. Lekker makkelijk en smakelijk!
Op de foto: spitskoolcurry met mungbonen, taugé, korianderbaadjes en zwarte sesamzaadjes.
Op de foto: spitskoolcurry met mungbonen, taugé, korianderbaadjes en zwarte sesamzaadjes.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- Zilvervliesrijst (75-100 gram p.p.)
- 1 el kokosolie
- 100 gram ui
- 200 gram wortel
- 300-400 gram spitskool (ongeveer een halve spitskool, van de rest kun je een andere dag bijvoorbeeld Marokkaanse soep maken)
- 1 tl garam masala, 1 tl gemberpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder of 1-2 teentjes knoflook fijngesneden
- gemalen chilipeper of sambal naar smaak
- 400 gram tomatenblokjes of gepelde tomaten
- 2 el pindakaas
- evt. 100 gram taugé
- 200 gram peulvruchten, al gekookt of uit blik (uitgelekt) (bijv. kikkererwten, ogenbonen of mungbonen)
- pinda's, kokosrasp en korianderblaadjes (vers of gedroogd) ter garnering, evt, sambal, evt. zwarte sesamzaadjes
Bereiden:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui(en). Fruit deze 5 minuten in de olie in een pan met dikke bodem.
- Schil ondertussen de wortels met een dunschiller, snijd de kontjes eraf, spoel af en snijd in plakjes. Voeg de wortelplakjes toe aan de uien en laat ze samen fruiten.
- Snijd, was en droog ondertussen de spitskool (wassen en drogen gaat makkelijk in een slacentrifuge).
- Bak de spitskool een paar minuten mee met de ui en wortel. Voeg dan de garam masala, gemberpoeder, knoflook(poeder) en chilipeper of sambal naar smaak toe. Bak 1 minuut mee.
- Voeg dan de tomaten uit blik en de pindakaas toe en ongeveer 150 ml water. Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 15 minuten koken. Wordt de curry te droog, voeg dan nog een scheutje water toe.
- Voeg als je de groenten zacht genoeg vindt de peulvruchten en evt. de taugé toe en warm goed door.
- Serveer de curry met de rijst en laat iedereen zelf garneren met pinda's, kokosrasp, koriander en evt. sambal of sesamzaadjes. Eet smakelijk!